Inspektioner med drönare

Nya regler från 1 januari 2021

(Drönarkort blir obligatoriskt)

För att underlätta utvecklingen av drönare och samtidigt behålla den höga säkerheten i takt med att trafiken ökar, gäller nya drönarregler från och med den 1 januari 2021. Reglerna blir gemensamma inom hela EU. https://transportstyrelsen.se/dronare

I företaget har vi förberett oss genom att utbilda oss i det senaste regelverket som ger oss tillgång till Drönarkortet. Vi har drönare som kan utföra inspektioner både visuellt och termografering. Självklart är vi utbildade drönarpiloter och följer gällande regelverk för flygning med drönare.

  • Inspektioner
  • Filmning
  • Fotografering
  • Termografering, (värmekamera)

Övervakning av sprängning

Örnen

Specialbyggd för inspektioner och mätningar. Jag är idag utrustad med en superzoom Zenmuse Z 30 med optisk zoom på 30x och en Zensuse X5S med Olympus objektiv 9- 18 mm. Jag kan även flyga med en kamera ovanför mig vid exempel vid inspektioner av undersidan på en bro eller kranar/ traverser.

Mitt egentliga namn är Matrice 210 RTK V2, men jag tycker det är bättre att kalla mig för Örnen.

Några exempel på vad jag kan göra:

Dokumentation vid rivning av en bro i Västerås

Inspektion av tak i Västerås

 

Tarsius

                

 

 

 

 

 

Specialbyggd för att se värmeläckage. Jag är utrustad med en FLIR kamera som kan se temperaturskillnader (termografering). Jag är perfekt vid inspektioner för att se energiläckage exempel runt fönster eller ledningar men jag kan även upptäcka bränder eller försvunna personer,

Mitt riktiga namn är Mavic 2 Entreprise Dual, men jag tycker det är bättre att kalla mig för Tarsius

Titta gärna på filmen som visar hur IR-kameran fungerar. Kameran kan användas exempelvis till inspektioner av fasader och tak för att upptäcka energi läckage eller vid sökuppdrag.

 

Movie

Jag kan snabbt vara i luften och tar fantastiska bilder och bra film i 4K med min fasta Hasselbladskamera. Mitt riktiga namn är Mavic 2 Pro, men jag tycker det är bättre att kalla mig för Movie.

Produktionsöversikt Kungsängen

Produktionsöversikt Kungsängen